2010. december 27., hétfő

~Édua Weblapjára átlépés~"Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést."
Albert Einstein

"Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat."
Albert Einstein

A nevem Rad Édua Helén, Erdélyben - Székelyudvarhelyen születtem 1983.szeptember 19-n. Nevemről pár szót. Az Édua név Kún eredetű, jelentése: felkelő hold, Május.9-n ünnepelem. Ezt a nevet egy könyvbéli történelemre hatással lévő személyről kaptam.
Részlet Édua áldozata (Pakocs Károly (1934 Budapest)) könyvből:
“Mond fiam: mit szeretsz te azon az Éduán? A királyt váratlanul érte a kérdés. Gondolkozik-e az ifjú azon: miért szeret meg valakit, akit a sors szeretésére elejébe hozott? De amit nem tett meg azelőtt, most néhány pillanat alatt átfutotta ésszel. Élénk képzelete szemei elé hozta a Kún sátrakat és nádasok tündérét. Vadul és gyönyörűen állt meg előtte és kacagott, mintha mondotta volna: “Itt vagyok! Vallj meg a szíved előtt!” És megmutatta hosszú fekete haját és mondta: “Ez vagyok!” És megmutatta igéző domború homlokát és mondta: “Ez vagyok!” És megmutatta nagy sötét szemeit és mondta: “Ez vagyok!” És megmutatta égő ajakát és mondotta: “Ez vagyok!” És kitárta kösöntyűs csilingelő két karját és mondotta: “Ez vagyok!” És néhány szilaj tánclépést lejtett el előtte és kiáltotta: “Ez a te Éduád!” Az ifjú király szemei lángba borultak.-Atyám, - szolt halkan, szenvedélyesen – te kérdezed tőlem, hogy mit is szeretek én hát Éduán. Megmondom. Szeretem, hogy szebb, mint Izabella! Szeretem, hogy szilaj, mint a róna csikója! Szeretem, hogy mást hagyott el miattam! Szeretem! ”
Helén az Görög eredetű név és a jelentése: nap, Október.14-n ünnepelem.
Az általános iskolát Székelyudvarhelyen végeztem a Koós Károly szaklíceumában, a középiskolát a Dr.Bányai János kollégiumban végeztem el Természettudomány szakon. A Dr.Bányai János kollégiumban még két évet időztem könyvelési technikumot járva. Jelenleg egyetemi/főiskolai hallgató vagyok a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján (Tatabánya) Székelyudvarhelyi Kereskedelmi marketing tagozatán. Foglalkozásomat illetően sok mindennel tevékenykedem. Alapfoglalkozásnak még is a Rusztikus bútorfestészetet emelném ki.Festett bútorokkal elég korán találkoztam már,hiszen szüleim is ezzel foglalkoztak.Édesapámtól tanultam el a bútorfestészet minden apró kis mozdulatait.Nagyon megtetszett nekem és úgy döntöttem,hogy komolyabban foglalkozom majd a festett bútorokkal.Volt pár kiállítás melyen részt vettem,ezek közül kiemelném a Míves emberek Sokadalmát és a Szépteremtő kalákát.Jó érzéssel tölt el ,hogy valami maradandót alkothatok én is az utókor számára, ami fennmaradhat nagyon hosszú ideig a társadalom kultúrájának részeként.Bővebben a rusztikus bútorfestészetről a "Rusztikus festett bútorok" címszó alatt olvashattok és láthattok.
Kedvenc időtöltéseim a festészet, kirándulás, olvasás, internetezés, gombászás, biciklizés, zenehallgatás és természetesen a bulizás is.Most ennyit magamról bevezetőként.
Ezzel az oldallal az lenne a célom,hogy bemutassam Erdély azon csodálatos tájait ahol már volt alkalmam kirándulni. Úgy vélem kedves látogató Téged is egyaránt lefog nyűgözni Erdély csodálatos tájai akárcsak engem is,hiszen Erdély tájai hamar az ember szívébe tudja lopni magát észrevétlenül. Személy szerint mindig visszavágyódom azokra a helyekre melyek nagyon kedvesek számomra és Erdélynek sok csodás és nevezetes helyei vannak de az én szívem mindig a Vargyas szurdokba vágyódik vissza.
Erdély csodás tájain kívül szeretném még bemutatni a rusztikus festett bútorokat,esztergályozott fajátékokat fából készült konyhai kiegészítőket is és ami számomra szép és érdekes.Remélem eme oldalt böngészve kellemesen telik majd időd.
Itt írhatsz nekem üzenetet kedves Látogató és egyben vissza is tudsz lépni a weboldalamra a lap elejére kattintva!

[ > Üzenetküldés < ]

9 megjegyzés:

 1. Szia Édua!
  A Tompa László emlékházhoz kitett kép, biza nem Tompa Lacié, hanem Tamási Áron szülőháza, ami Farkaslakán van. Le tudnád cserélni azt a képet?
  Laczkó Robi. ;-)
  Ölel!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Robi!!! Köszönöm szépen észrevételed, kicseréltem a képet:) Igaz kicsit későn reagálok erre:) de na . Remélem jól vagy!:)
   Puszik Édua

   Törlés
 2. Köszönöm Szépen!

  Kagemusha Sárkány

  VálaszTörlés
 3. Ügyes nagyon ügyes :)) Cux2x7

  VálaszTörlés
 4. Kedves Édua!
  Először is szeretnék röviden bemutatkozni, hogy ne egy anonym levelet olvass, amennyiben "bekopogtathatok" kicsit a világodba. Nevem Gyimesi Éva, Magyarországon élek egy Nagykozár nevű faluban, kedves tornácos házban egy "elvarázsolt" udvarban.
  A sors úgy hozta, hogy sajnos, (vagy szerencsére?) rengeteg szabadidővel rendelkezem jelenleg és igyekszem ezt hasznosan eltölteni. Így bukkantam a weboldaladra és van szerencsém immáron sokadszor megcsodálni meghatóan gyönyörű munkáidat.Több okból is öröm tölt el a beszélő bútorok láttán. Talán a legerősebb az, hogy a mai sivár, a magyar kultúrát szinte kiirtó életmód mégsem tud győzedelmeskedni. Te vagy az élő példa erre. Őszintén szólva nem bánnám, ha itt nálunk is feltörhetne végre a népi kultúránk minden gyöngyszeme és már a bölcsőtől kezdve táplálkozhatnának belőle utódaink, nemcsak népi együttesek és egyéb szűk közösségek kiváltsága lenne. Szívesen lennék én is részese a magam adottságaival. De ahogy látom, manapság "ciki" ami magyar. Még egyszer köszönöm, hogy betekinthettem csodás világodba, és kérlek, ha van kedved kapcsolatba kerülni velem akkor légy szíves írj nekem a vicanegra@t-online.hu "emil" címemre. Üdvözlettel: Gyimesi Éva

  VálaszTörlés
 5. Kedves Édua!
  -Csatlakozom a gratulálok köréhez innét Keszthely környékéről és osztom az előttem szóló Gyimesi Éva nézetét,igazán csodálatosak a munkáid csak így tovább sok sikert a továbbiakban!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Örömmel tölt el ,h elnyerte tetszését munkáim!!!:)

   Törlés
 6. Kedves Édua! Szert szeretnék tenni egy pár darab fa cigaretta szipkára. Mi a módja? Köszönöm: Steven Corneled Email: steven.corneled@gmail.com

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tisztelt Steven! Választ küldtem Önnek e-mailra, ott majd egyeztetünk!!!
   Üdv. Édua

   Törlés